30% sociale huur is de norm in Nieuwegein

Voor een sterke volkshuisvesting in Nieuwegein, heeft de gemeenteraad afgelopen donderdag de woningbouwcorporaties een heldere opgave meegegeven. Door het aannemen van de motie: ‘Stop verkoop sociale huur in de nieuwe prestatieafspraken’ is de norm 30% sociale huur.

Op initiatief van PvdA, GroenLinks, De Unie, VSP en ieders Belang heeft de gemeenteraad van Nieuwegein ingestemd met de motie om scherper te sturen op de nieuwe prestatieafspraken met de woningbouwverenigingen.

Deze motie is tot stand gekomen vanuit de zorg dat in Nieuwegein het aantal van 30% sociale huurwoningen niet gehaald wordt.‘ Terwijl dat wel nodig is gezien de grote woningnood, met name voor mensen met een smalle beurs’ aldus de indieners van de motie. Daarbij willen deze partijen dat er ook duidelijke afspraken gemaakt gaan worden over het goed onderhouden van de sociale huurwoningen. ‘Het is namelijk belangrijk dat alle inwoners fijn kunnen wonen en dat de woningen toekomstbestendig zijn.’

Wethouder Schouten gaf aan dat ze het aannemen van deze motie als een krachtig signaal ziet om die afspraken te kunnen maken.

Aoife Derriks (De Unie), Geert Zondag (VSP, Leila Assalmi (PvdA) en Alma Feenstra (GL)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk